De Mobix factor van Egidijus, Site Leader

“Als je houdt van variatie, is dit de job van je leven”

Egidijus werkt 15 jaar bij Mobix. Hij startte als arbeider, maar groeide door naar ploegbaas. Vandaag is hij Site Leader en verantwoordelijk voor o.a. het onderhoud en het plaatsen van spoorwissels. “Techniek en machines hebben mij altijd geïnteresseerd, maar dat ik na mijn studies landbouwkunde hier zou werken? Neen, dat had ik nooit gedacht."

Wat spreekt je aan in je job?

"Toen ik van Litouwen naar België kwam, zocht ik een job waarin ik mijn passie voor techniek kwijt kon. Ik moest ook eerst Nederlands leren, dus was werk waar je veel met anderen samenwerkt mooi meegenomen. Ik heb veel geleerd van mijn collega’s – en niet alleen de taal (daarvoor had ik trouwens ook ‘De Kampioenen’)."

"Naast een goeie teamspirit vind ik de afwisseling top. Je zit vaak op verschillende locaties en het werk zelf is heel gevarieerd. Vergaderen, werfvoorbereiding, materiaal bestellen, mails behandelen… Mijn job heeft zoveel verschillende facetten! Dat houdt het boeiend."

Wat vind je van de Mobix aanpak?

"Kwaliteit en veiligheid staan voorop, en da’s niet meer dan normaal. We werken tenslotte in niet-alledaagse situaties, vaak ook in het weekend en ’s nachts. Bij de start van elke werf wordt iedereen dan ook tot in de kleinste details gebriefd. Met Covid-19 kwamen daar nog extra veiligheidsmaatregelen bij. Dat maakte ons werk er niet echt gemakkelijker op, maar niks aan te doen. Een open communicatie kan dan veel helpen. Je kan daarom altijd terecht bij je verantwoordelijke als er iets is. Zo blijft iedereen gemotiveerd en betrokken."

Hoe is de werk-privébalans?

"Dit is geen 9-to-5 job. Je moet ook al eens in het weekend werken, maar als je een dag verlof wil of een familiefeest gepland hebt, dan wordt daar rekening mee gehouden. Werk en privé zijn absoluut in balans."

"De laatste jaren gaat het bedrijf sterk vooruit. We hadden al een sterke naam bij klanten, maar er waait duidelijk een nieuwe wind en er is de wil om verder te groeien. Er wordt veel geïnvesteerd in materieel en uitrusting. En de organisatie heeft ook een nieuwe schwung gekregen. Er beweegt dus heel wat in de goede richting!"