De Mobix factor van Jochen, junior Site Leader

“Ik leer nog elke dag bij!”

“Ik heb Mobix ongeveer een jaar geleden leren kennen op een jobbeurs van de universiteit. Ze zochten junior Site Leaders, en ik had toen bijna mijn diploma industrieel ingenieur op zak. Na een tof gesprek en een bezoekje aan een van hun werven heb ik getekend. Het is dus mijn eerste job, maar ik ben nog elke dag blij dat ik voor Mobix gekozen heb,” zegt Jochen.

Wat spreekt je aan in je job?

“Ik vind de mix van bureauwerk en werk op de werf ideaal. Als junior ondersteun ik de Site Leader bij het opmaken van de planning en het bestellen van het materiaal dat nodig is op de werf. Er komen ook heel wat vergaderingen aan te pas om een werf op de rails te zetten en te houden. Je moet dus goed kunnen organiseren, mensen op 1 lijn krijgen en iedereen laten samenwerken om tot het gewenste resultaat te komen. Die afwisseling vond ik niet direct in andere vacatures. Ik leer ook nog elke dag bij van de mensen die hier al jaren meedraaien. Da’s onbetaalbaar.”

Wat vind je van de Mobix aanpak?

“Er wordt naar de mensen geluisterd. Dat heb ik als starter meteen ervaren. Ik kan altijd terecht bij iemand en het contact met de collega’s op het bureau en op de werf verloopt vlot. Daar was ik aangenaam van verrast. Het contact met de arbeiders op de werf is soms een uitdaging. Je werkt met verschillende nationaliteiten, dus om iets uitgelegd te krijgen moet je soms creatief zijn. Maar met een whatsappje, dat iedereen rustig kan lezen, overwin je elke taalbarrière.”

“De grote aandacht voor veiligheid is een ander positief punt. Veiligheid staat volkomen terecht bovenaan de agenda. Er wordt proactief gewerkt om het aantal ongevallen te beperken en de werking nog te verbeteren. Ten slotte vind ik de ervaring die je bij Mobix als jonge ingenieur kan opdoen fantastisch. De spoorwegindustrie is een heel specifieke sector. Wat je hier op de werf, in de praktijk, kan bijleren… dat kan niet op school.”

Hoe is de werk-privébalans?

“Het is vaak weekend- en nachtwerk, vooral voor de arbeiders. Al moet ik zelf ook af en toe ter plaatse aanwezig zijn. Maar voor de rest wordt de planning altijd op voorhand goed afgestemd op je persoonlijke situatie.”