De Mobix-factor van Erwin, Technical Advisor Bovenleiding

“Stoppen op mijn 60ste? Daar denk ik nog niet aan!”

Erwin werkt 38 jaar bij ‘Mobix’. Als er iemand is die weet hoe het er hier aan toegaat, dan hij wel. Erwin kent de organisatie van binnen en van buiten. Begonnen als arbeider werkte hij zich op tot werfleider. Vandaag leidt hij verschillende grote projecten in goede banen. “Je krijgt kansen genoeg om door te groeien, maar je moet ze wel grijpen.”

Wat spreekt je aan in je job?
“Het is een boeiende omgeving. Zelfs op mijn leeftijd leer ik nog elke dag bij. Alleen al door met je collega’s samen te werken en naar elkaar te luisteren. Vooral in het begin heb ik zo een pak opgestoken van de anciens. Spits je oren en pik met je ogen, ik kan het iedereen aanraden.”

“Daarnaast is het geen gewone dagjob. Je hebt veel afwisseling. Niet alleen in het soort projecten – ik heb mee de eerste TGV-lijn in België helpen bouwen, onvergetelijk! Er komt ook al eens nacht- en weekendwerk bij kijken. Als je van variatie en avontuur houdt en je handen graag uit de mouwen steekt, dan is Mobix de max.” 

Wat vind je van de Mobix aanpak?
“Mobix heeft altijd sterk ingezet op persoonlijke begeleiding. Zeker de laatste jaren. Wie hier start, krijgt bijvoorbeeld een peter die hem wegwijs maakt in de organisatie. Verder kan je je inschrijven voor opleidingen en zo verder groeien in je job. Op vlak van veiligheid wordt er ook heel wat geïnvesteerd. Iedereen is goed uitgerust en geïnformeerd. Daar wordt strikt op toegekeken. We werken tenslotte in een niet-alledaagse omgeving, dus veiligheid is terecht een belangrijk en constant aandachtspunt. Iets wat onze klanten ook weten én waarderen. Het is wellicht één van de redenen waarom we zo’n goeie reputatie genieten.”

“Een positieve evolutie is dat de communicatie met het management vlot verloopt. Heb je een probleem of een vraag? Klop dan gewoon aan bij je baas en bespreek het. Vroeger lag dat iets moeilijker, maar vandaag is dat perfect mogelijk. Ze doen echt hun best om naar jou te luisteren.”

Hoe is de werk-privébalans?

“Ik weet uit mijn persoonlijke ervaring dat er veel gedaan wordt om die balans in evenwicht te houden. Als het nodig is, zal je thuissituatie ook voorrang krijgen. Daar kan je op rekenen. Flexibiliteit? Is er eveneens, en zeker op mijn leeftijd (lacht). Het is een kwestie van afspreken. Ik kan vandaag thuiswerk perfect combineren met mijn werk op de werf of het bureau. Een goede organisatie is cruciaal, maar als het lukt… waarom niet? Op die manier kan ik gerust nog jaren mee!